Hi Everyone!! This article will share The Elves and The ShoemakerQuestions & Answers.In my previous posts, I have also shared the questions and answers of If I Had A Magic Carpet, Simon Says and Reggie Mouse’s Shrinking Clothes so, you can check these posts as well.

You are watching: The elves and the shoemaker questions and answers

The Elves and The Shoemaker Questions & Answers

Word GalaxyElves – dwarf creatures of fairy talesShoemaker – a person who makes shoesHumble – simpleTaken aback – very surprisedNeatly – nicely

Question 1: Choose the correct option:

(a) The shoemaker wanted to sew clothes

i. next dayii. previous dayiii. early in the morningiv. at midnight


(b) When the shoemaker saw a better pair of shoes, he was

i. happyii. surprisediii. very sadiv. annoyed

(c) The elves wore

i. rain coatii. dressiii. overcoativ. old and torn clothes


(d) The beautiful shoes were made by

i. elvesii. fairiesiii. magicianiv. joker

Question 2: Write True or False:

(a) The shoemaker was very poor – True(b) The shoemaker was surprised when he saw a better pair of shoes – True(c) The shoes were made by the Elves at night – True(d) The elves wore beautiful clothes – False(e) The shoemaker and his wife made clothes for the elves – True


Question 3: When the shoemaker was able to save money, what did he buy?

Answer: When the shoemaker was able to save money, he bought a piece of leather.

Question 4: Who saw the shoes in the window?

Answer: A rich merchant saw the shoes in the window.


Question 5: How did the shoe maker and his wife find out who was helping them?

Answer: The shoemaker and his wife hid behind the curtains of the workroom and stood in absolute silence and found out those who were helping them.

The Elves and The Shoemaker Questions & Answers

Question 6: What were the elves wearing?

Answer: The elves were wearing dirty and torn clothes.


Question 7: What did the elves find on their last night?

Answer: On their last night, the elves found two new sets of clothes. The shoemaker and his wife had stitched new clothes for the elves.

Question 8: How did the shoemaker become rich?

Answer: The shoemaker became rich by selling the fine pair of shoes made by the elves.


Question 9: Why do you think the elves made shoes for the shoemaker?

Answer: The elves made shoes for the shoemaker because the shoemaker was a kind and good man. He was honest and hard-working, but he never made any money. He and his wife ran the house with great difficulty and sometimes all they had was a piece of bread.

Question 10: Why did the shoemaker and his wife make clothes for the elves?


Answer: The shoemaker and his wife made clothes for the elves to show their gratitude to the elves for making beautiful shoes for them every night. They had seen that the elves wore dirty and torn clothes so, they cut bits of cloth and made little clothes for the elves.

See more: Greatest Common Factor Of 24 And 36 Gcf Of 24, 36 And 48 Gcf(36,48)


Question 11: Why did the little elves never come back?

Answer: The little elves became happy with the gift given by the shoemaker and his wife. They blessed them with good luck. The shoemaker and his wife grew richer and richer so, they did not have to look back. That is why, the little elves never came back.So, these were The Elves and The Shoemaker Questions & Answers.